miércoles, 1 de octubre de 2014

Claus que obrin noves portes!


Un nou curs, nous aprenentatges i vivències que tindran com a objectiu créixer com a persona i com a futura docent. Abans de començar, m’agradaria fer una mirada al present, al qui sóc, en resum, presentar-me: El meu nom és Alicia Costa tinc 21 anys i sóc estudiant del quart curs d’Educació Infantil en la Universitat de les Illes Balears, més concretament en la seu d’Eivissa i Formentera.

Tres anys estudiant que s’han transcorregut de manera molt ràpida. El que sé cert, és que el fet de trobar-me en aquesta tessitura fa que em plantegi sobre el futur, sobre el que serà quan acabi la carrera. Interrogants, nous plantejaments, en quina direcció dirigir-me en educació,... pensaments que estan i que alguns d’ells s’aniran resolent amb la posada en pràctica, i d’altres que en seran la base per a continuar aprenent al llarg de la vida. 

Per continuar, el que tracto d’arribar a transmetre és que el que nosaltres volem ho podem aconseguir, a base d’errors, d’encerts, de dubtes i dilemes. Tal i que he pogut viure en primera mà gràcies a les pràctiques. Per aquest motiu, es tractaria de que una porta obri una altra porta, i que contínuament estem aprenent, mai deixem de fer-ho. Al igual que succeeix amb els infants, són una font sàvia de saber.

Nosaltres decidim si provem d'obrir o no la porta.



Però abans de pensar amb el que serà, podria focalitzar la mirada amb les noves expectatives dels estudis actuals. En aquest any, espero poder enfonsar més el pensament crític i  teòric  relacionant-les amb  les pràctiques, contagiar-me d’entusiasme i complicitat amb les pràctiques, adquirir noves capacitats i  habilitats comunicatives de cara als infants, adquirir de nous, cohesionats i integrals aprenentatges. En definitiva, les expectatives que diposito en aquest nous curs són diversos caràcters. 

M’agradaria concloure, amb una frase de B.B King, que ens afirma clarament que el què aprenem significament i el que ens marca, no ho oblidarem. I és que..

“Lo maravilloso de aprender es que nadie puede arrebatárnoslo.”


No hay comentarios:

Publicar un comentario